[caption id="" align="alignleft" width="280"] Resimlere Pırıltı Yapmak / Paint Shop Pro & Jasc Animation Shop[/caption]

[caption id="" align="alignright" width="280"] Resimlere Pırıltı Yapmak / Paint Shop Pro & Jasc Animation Shop[/caption]

Öncesi

                                                                                                     Sonrası


Resimlere pırıltı nasıl yapılır onu anlatmaya çalışayım.

 

Bunun için  Jasc Paint Shop 8 ve Jasc Animaion Shop programlarını kullanacağız.

 

Pırıltıları Jasc Paint Shop ta yapacağız ve bunu Jasc Animation programına gif olarak çevireceğiz.

1-      Jasc Paint Shop Pro programını açıyoruz.

File >> Open i tıklıyoruz.

[caption id="" align="alignnone" width="232"] animasyongif.com[/caption]

 

2-      Açılan pencerede hangi resim üzerinde pırıltı yapmak istiyorsak bilgisayarımızdan yerini bulup Aç butonuna basıyoruz.

[caption id="" align="alignnone" width="400"] animasyongif.com[/caption]

3-      Sağ alt tarafta bulunan layer tablosunda background yazasını görüyoruz. Bunun üzerine gelip mausenin sağ tarafına basıp Promote Background Layer e basarak değiştiriyoruz.

[caption id="" align="alignnone" width="550"] animasyongif.com[/caption]



4-      Background yazısı Raster olarak değişti.



5-      Layer tablosunda bulunan Raster1 yazısının üzerine gelip mausenin sağ tarafına basıp Duplicate yi tıklıyoruz. Bu işlemi 2 kere yapıyoruz.



6-      Alttaki resimdede gördüğünüz gibi Layer sayısı 3 tane oldu.


7-      Resimdede görüldüğü gibi ilk ikisenin yanında bulunan gözleri kapattım. Gözün üstüne gelip 1 kere tıklamak yeterli. Gözü açmak için yine aynı işlem yapılır.


8-      Eğer resimdeki gibi gözler görünmüyorsa, hemen yandaki uzunlamasına bulunan çizgiyi tutup sola doğru çekin. Gözler görünecektir.



9-      Şimdi resimde pırıltı yapacağımız yerleri seçelim. Bunun için sol tarafta bulunan şekillerden üstten 5. Sıradaki şeklin yanındaki oku tıklayınca Freehand Selection  u seçiyoruz. Bir elimizlede klavyede bulunan SHIFT tuşuna (Caps Lock tuşunun hemen altında bulunan büyük harf yazmak için basılan tuş) basılı tutarak pırıltı yapılacak yerleri seçmeye başlıyoruz. SHIFT tuşunun buradaki işlevi şudur: Seçilmiş bir alandan başka bir alanı seçmek için geçerken önceki seçilmiş alanı iptal etmemek için kullanılır.  (Mesela elbisesini işaretledim diyelim aynı zamanda başındaki tülü ve çiçeğide işaretleyeceğim o yüzden shift tuşuna basmalıyım)



10-    Layer tablosundaki Raster 1 yazan yeri seçiyoruz ve  yanındaki göz açık bırakıyoruz diğerleri kapalı olacak.  Şimdi pırıltı yapmaya geçiyoruz. :)



11-    Adjust >> Add/Remove Noise >> Add Noise..   yi seçiyoruz.



12-    Açılan pencerede Noise yazan bölümdeki rakamı 35 olarak ayarlıyoruz ve  Ok butonuna basıyoruz.



13-    Şimdi tekrar Layer tablomuza geliyoruz. Raster 1 in yanındaki gözü tıklayarak gözü kapatıyoruz ve bir üste Copy of Raster 1 yazan bölüme geliyoruz ve yanındaki gözü tıklayarak açıyoruz.



14-    Yine    Adjust >> Add/Remove Noise >> Add Noise..   yi seçiyoruz. Ve açılan pencerede Noise yi 45 olarak ayarlıyoruz ve Ok butonuna basıyoruz.



15-    Layer tablomuza geliyoruz ve Copy of Raster 1 yazan yerin yanındaki gözü kapatıyoruz ve çıkıyoruz üst satıra. Copy (2) of Raster i seçiyoruz ve yanındaki gözü açıyoruz.

Sonra  yine    Adjust >> Add/Remove Noise >> Add Noise..   yi seçiyoruz. Ve açılan pencerede Noise yi 55 olarak ayarlıyoruz ve Ok butonuna basıyoruz.



16-    Hepsinin noise ayarlarını yaptıktan sonra Layer Tablomuzdaki tüm gözleri açıyoruz.



17-    File >> Save As… i tıklıyoruz.



18-    Bilgisayarımızda nereye kaydetmek istiyorsak orayı seçip Photoshop (*.psd) olarak kaydediyoruz.



19-     Jasc Paint Shop 8 programıyla işimiz bitti. Şimdi Jasc Animation Shop programını açıyoruz ve File >> Open i seçiyoruz.



20-    Açılan pencereden PSP de hazırlayıp psd olarak kaydettiğimiz resmi nereye kaydettiysek onu bulup Aç butonuna basıyoruz.



21 Çalışmamızın nasıl olduğuğunu görmek için View >> Animation u seçiyoruz.



22-    Sonuç aşağıdaki gibi oldu. Eh fenada olmadı


23- Son olarak File >> Save As… i tıklıyoruz. Resmi nereye kaydetmek istiyorsak  açılan orayı seçiyoruz ve gif formatında kaydediyoruz.



 

Lütfen bununla ilgili sorular sormayınız.

Bundan daha detaylı bir şekilde anlatmam mümkün olmaz.

Benden bu kadar.

 

Kolay gelsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top